Това е Блога на един български международен шофьор

Добре дошли в моя Блог !

В този блог искам да ви запозная с нашата професия наречена - Международен шофьор и всичко което ме свързва и интересува относно транспортния бранш.

Споделям лично мои мнения и връзки ,които се отнасят единствено и само за транспортния сектор.

Бих се радвал на подкрепа от хора които осъзнават и разбират , че да си международен шофьор - е една не лека професия и изучаема цял човешки живот.

събота, 5 май 2018 г.

11 съвета как да се предпазваме от кражби

Съвети за предотвратяване на кражби от шофьорите
Съставихме следните съвети за сигурността, които се надяваме да действат като полезно средство за опазване на вашето имущество 


11 съвета към шофьорите на товарни автомобили

  1. Премахнете ключовете и заключете вратите на превозното средство, когато автомобилът остане без надзор дори и за секунда. Това включва, когато плащате за гориво, пазарувате , извършвате доставка или получавате инструкции на товарен или разтоварен адрес.
  2. Карайте със заключени врати , за да предотвратите крадци, които може да се опитат да влязат в автомобила, когато той е неподвижен ( на кръстовища със светофарни уредби , кръстовища със СТОП сигнализации , неосветени кръстовища нощно време и др. ). Ако са инсталирани системи против кражби, се уверете, че работят и ги използвате.
  3. Паркирайте през нощта на одобрени и осветени места ако е възможно, и избягвайте тъмните изолирани места. Опитайте се да паркирате по начин, който предотвратява достъпа до задните врати на ремаркето.
  4. Ако бъдете помолени на място , да отидете на нов адрес, винаги първо се консултирайте с диспонента или работодателя си и изчакайте потвърждението, преди да продължите. Наистина е важно това!
  5. Опитайте се да пътувате в конвой от други доверени шофьори и камиони , когато доставяте висококачествени или уязвими товари. Бъдете наясно , че има фалшиви служители (които биха могли да носят откраднати униформи) или с цел разсейване: "шофьорите могат да бъдат предупреждавани или поканени да спрат от "други шофьори" за предполагаеми пробиви, злополуки , че задния капак е несигурен или вратата е отворена" - при такива сигнали , винаги избирайте да спрете на паркинг , на който има и други шофьори и камиони.
  6. Във връзка с горепосочената точка , препоръчваме да използвате документ за натоварване, за да покажете и предотвратите спиране от фалшиви крадци. Документа ( това може да се отбележи и в ЧМР документа , в инструкции от изпращача ) се държи в кабината на водача и се посочва, че шофьорът е инструктиран да не отваря вратата, но е готов да последва служител на полицейския участък, за да го направи - няма да спре професионалната банда, но може да попречи на фалшиви сигнали за спиране.
  7. Съхранявайте документацията за товара си на безопасно и скрито от полезрението място. Не говорете с другите за това което правите, къде отивате или какво сте натоварили.
  8. Ако осъзнаете, че кражбата от вашия автомобил се случва, останете в безопасност на кабината си. Заключете вратите, стартирайте двигателя, включете светлините и ако е необходимо натиснете клаксона продължително , за да привлечете вниманието.
  9. При връщане към автомобила ви , който е бил без наблюдение , винаги проверявайте за признаци на подправяне или повреда на ключалките на вратите , уплътненията , ремъците и пломбажното въже на ремаркето или покривалото на ремаркето за външни повреди ( ако откриете такива , незабавно уведомете полиция , без да пипате нищо ).
  10. Повечето кражби са моментни и не са планирани внимателно ( направени , поради вашата разсеяност или непредпазливост ) - внимавайте повече и се старайте да съкратите времето , в което автомобила ще бъде без надзор.
  11. Не оставяйте техника ( лаптоп , телевизор , телефон , таблет и др. ) на открита видимост , когато отивате до депо или офис на разтоварен или товарен адрес. Много често вниманието на крадците е привлечено от такива лесно забелижими и видими предмети в кабината.
Предотвратяването на кражби е най-вече в здравия разум и преценка в съответните ситуации.
Тези съвети не гарантират пълната защита от кражби , но ще ви бъдат полезни за ограничаването на много от тях !

Няма коментари:

Публикуване на коментар