Това е Блога на един български международен шофьор

Добре дошли в моя Блог !

В този блог искам да ви запозная с нашата професия наречена - Международен шофьор и всичко което ме свързва и интересува относно транспортния бранш.

Споделям лично мои мнения и връзки ,които се отнасят единствено и само за транспортния сектор.

Бих се радвал на подкрепа от хора които осъзнават и разбират , че да си международен шофьор - е една не лека професия и изучаема цял човешки живот.

четвъртък, 26 март 2015 г.

Какво е преживяването по време на работа с товарен автомобил?

Много хора си мислят , че ние шофьорите на тежкотоварни автомобили , просто се возим по цял ден и си "въртим геврека".  Да, но това не е така !
По време на работа , тоест докато ние управляваме тежките машини , вниманието ни е доста изострено и всяка една ситуация около нас се наблюдава с така нареченото периферно зрение.
Точно за това , водачите на леки автомобили проявяват своята небрежност в много ситуации със изпреварване , засичане и в стремежа да бързат не си дават сметка как се влияе върху управлението на тежките машини и напрежението което изпитваме ние с цел безопасност на пътя!
Натоварването и психическото напрежение е доста голямо!  Още повече , когато и диспонентите и шефовете упражняват допълнителен тормоз по време на работа!
Много от по младите колеги и такива които тепърва се впускат в този занаят не издържат дълго време и някои от тях се отказват , други претърпяват инциденти според натоварването и тормоза упражнен върху тях!
А колеги , като този : Бай Киро ( Бог да го прощава) , които са помагали , учили , напътствали , ненадейно така ни изоставят за винаги!  Бай Киро почина в кабината на камиона който управляваше в Германия!  От инфаркт!   Също и много други и млади колеги , така ни изоставиха за винаги!   Защо?
Напрежение , преумора , тормоз , нощно каране , всичко това е повод за този така ненадеен "инфаркт".
Нека всички които четат този пост си направят някаква равносметка!

Няма коментари:

Публикуване на коментар