Това е Блога на един български международен шофьор

Добре дошли в моя Блог !

В този блог искам да ви запозная с нашата професия наречена - Международен шофьор и всичко което ме свързва и интересува относно транспортния бранш.

Споделям лично мои мнения и връзки ,които се отнасят единствено и само за транспортния сектор.

Бих се радвал на подкрепа от хора които осъзнават и разбират , че да си международен шофьор - е една не лека професия и изучаема цял човешки живот.

четвъртък, 15 декември 2011 г.

Тираджииския живот ?!

Много хора остават с погрешно впечатление относно - Тираджиите.  Срещал съм доста коментари от типа на : ''Добре сте вие Тираджиите , въртите си волана и вземате много пари.''  Е хубаво , но това далеч не е така. Това може би е една от най неблагодарните професии която може да работи един мъж.   И ще се обоснова така :
На първо място ще поставя  : ''Семейството'' .
Семейството е най важната градивна част в човешкото житие и битие. Това са съпругата , децата , родителите . Много хора нямат и представа колко време прекарва един Тираджия със своето семейство.  А това време е едно от най желаните неща за което мечтае един Международен шофьор.
На второ място ще поставя :  Начина по който живее един Международен шофьор.
Далеч не е вярна тезата , че Тираджиите се хранят по ресторанти и пренощуват в хотели.
Това  време от човешкия живот преминава в товаро-разтоварна дейност , хранене на крак или около кабината на тежкотоварния автомобил,после шофиране под не малко напрежение по магистралите и национални пътища ,относно постоянно наблюдение в трафика и възможно най леко преминаване без инциденти и препятсвия , като се изисква време за пристигане на даден адрес и съобразяване с пътната обстановка. След това пак товаро-разтоварна дейност и в края на работния ден , който почти винаги приключва в късните часове на ноща , пак набързо е вечерята и един от блаженните моменти - да си легнеш и отпочиваш. Но това се случва в кабината на тежкотоварния автомобил. Има легла вътре - обикновенно са две единични - едно над друго (може да се сравнят с леглата едно време в казармите или които са по затворите , както сте гледали по филмите - е естествено малко по удобни са тези в кабината).  НОооо - това също може да се каже , че не е пълноценна почивка.
Защо ли?
Първо - винаги трябва да внимаваш къде паркираш за почивка през ноща , защото има и доста недоброжелатели които искат да забогатеят по бързо от всички нормално работещи хора.
Второ - при най малкия шум от щракане , дрънкане на желязо , поклащане на кабината и скачаш да се огледаш какво се случва около автомобила в който нощуваш или съседните до теб.
Тираджията носи отговорност за : автомобила , за горивото , за товара , за резервните гуми и всичко което е свързано със тежкотоварния автомобил с който работи.
И следващия ден всичко се повтаря от начало до края. И така всеки ден .

1 коментар:

  1. дайте ми малко инфо за некоректните фирми в които сте работили

    ОтговорИзтриване